Zostań Wolontariuszem

Zgłoś się do nas

Fundacja Droga Życia

Dziękujemy, że chcesz dołączyć do naszej akcji i wesprzeć osoby samotne!

Kliknij TUTAJ i wypełnij formularz, jeśli jesteś zainteresowany wsparciem naszej akcji „Boże Narodzenie dla Samotnych” jako wolontariusz.

Masz pytania? Zadzwoń! Napisz!

fdzradom@gmail.com
Social Media

Jeżeli chcesz pomóc osobom samotnym, szczególnie konkretnie w dzień Wigilii i Wielkanocy, to włącz się w organizację tych imprez świątecznych, które organizujemy dla takich osób. Jeżeli nie chciałbyś lub nie mógłbyś wziąć udziału w działach w dniu Wigilii czy Wielkanocy, to i tak mamy dla Ciebie różne propozycje związane z przygotowaniem wcześniej całego wydarzenia. Poczuj razem z nami tą radość, którą daje pomaganie.

Jeżeli chciałbyś pomóc osobom w trudnej sytuacji finansowej to możesz zostać praktykantem-wolontariuszem w sklepie socjalnym, w którym pomożesz w obsłudze tego sklepu, a także będziesz mógł porozmawiać z osobami, które będą z niego korzystać. Może Twoje słuchanie lub kilka słów wsparcia zmieni coś w życiu tych ludzi. Możesz także pomóc osobom zamieszkującym w hostelu przez zwykłą rozmowę lub pomoc w załatwieniu jakiś spraw związanych np. ze zdrowiem itp.

blank

Chcąc wyrazić swą wdzięczność dla Was, wszyscy aktywni wolontariusze będą także mogli dokonywać zakupów w naszym sklepie bez względu na swój status materialny.

Wsród naszych wolontaiuszy są:

• Prezydent miasta Radomia Radosław Witkowski
  • Wiceprezydent miasta Radomia Katarzyna Kalinowska